Haber

Avustralya’da kimliği belirsiz dev bir metal cisim kıyıya çarptı.

Avustralya’nın Batı Avustralya eyaletinde kimliği belirsiz dev bir metal nesne kıyıya vurdu.

Avustralya’nın Batı Avustralya eyaletinde, Perth’in yaklaşık 250 kilometre kuzeyindeki sahil kasabası Green Head’te kimliği belirlenemeyen dev bir metal cisim kıyıya çarptı. Cismi gören bölge halkı şaşkına döndü. Halktan tehlikeli olarak fiyatlandırılan metal nesneden uzak durması istenirken, söz konusu nesnenin ne olduğunun belirlenmesi için eyalet ve federal yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı.

Polisten yapılan açıklamada, “Cismin kökenini ve doğasını belirlemek için çeşitli eyalet ve federal kurumlarla aktif olarak işbirliği yaptığımız konusunda topluluğa güvence vermek istiyoruz.” Dedi.

Avustralya Uzay Ajansı, dev metal cismin uzaylı bir uzay aracından düşmüş olabileceğini ve diğer uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapacağını bildirdi.

Avustralya basınında yer alan haberde, metal cismin yaklaşık 2,5 metre genişliğinde ve 2,5 ila 3 metre uzunluğunda olduğu belirtildi.

Gizemli cismin MH370 uçağıyla ilgili olduğuna dair spekülasyonlar var.

Havacılık uzmanı Geoffrey Thomas yaptığı açıklamada, kesintinin muhtemelen son 12 ayda Hint Okyanusu’na düşen bir roketin yakıt deposuna ait olduğunu söyledi. Thomas, cismin 2014 yılında Kuala Lumpur-Pekin seferi sırasında 239 yolcuyla Batı Avustralya açıklarında kaybolan ve çözülemeyen MH370 sefer sayılı uçuşun bir parçası olabileceği yönündeki spekülasyonlara atıfta bulunarak, “Boeing’in rastgele bir parçası değil. 777 ve gerçek şu ki MH370 dokuz buçuk yıl önce ortadan kayboldu. Bu yüzden enkazda çok daha fazla aşınma ve yıpranma gösterirdi” dedi. – CANBERRA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu